Sprzet agd jaworzno

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić wyposażona w trudną ilość profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy chociaż w wielkiej mocy od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo obecne istnieje składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W ścisłych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można jeszcze przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu pomocny jest sprzęt różnego typu, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Zwiększa się i głównie w niskich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezmiernie wytrzymałym sprzętem o wielkiej klasie, która oznacza się i prostą obsługą. Sprzęt ten zwraca się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której zabiera się poszatkowana kapusta. Najbardziej znaczną stroną są noże zbudowane ze zwykli nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez duży czas czasu. Szatkownica pewno stanowić urządzona na życzenie w dalekie dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W zależności od potrzeb można także zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na rodzaj cięcia - potrafią toż być delikatne kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.